Välkommen till Norrköpings Handelsgala 2023!

Handelsgalan arrangeras av Norrköping Handel för att samla stadens alla handelsintresserade till en gemensam festkväll i allmänhet samt att lyfta fram, belöna och hylla framgångsrika företag, personer och satsningar i handeln i synnerhet.

Kvällens höjdpunkt är prisutdelningarna där åtta aktörer inom Norrköpings handel prisas för sina insatser under året. Vinnarna i 6 kategorier röstas fram genom publika röster samt röster från branschjuryn. Under perioden 8 augusti–8 september kan du nominera din/dina favoriter.

Årets hederspris utses av Norrköpings Tidningar och Let’s Create-priset utses av Norrköpings kommun.

Vinnare 2022

NORMAL

Normala varor till onormala priser, som Tax-free fast på hemmaplan. Butikens affärsidé kan ingen ta miste på! Med sitt fantastiska merchendice-arbete förändrar butiken sitt utseende konstant för att öka upplevelsen. En förebild i Norrköping hur varor kan disponeras för att skapa köpsignaler.

Årets butik är ett företag där du alltid känner dig välkommen, får en personlig service och där ett trevligt bemötande är en självklarhet. Både den stora och den lilla butiken har möjlighet att vinna denna kategori. Butiken följer med i utvecklingen, inspirerar och har alltid kunden i fokus.

nathalie Simonsson, rituals

Driftig, energifylld och den gladaste tjejen på planeten. Det, det är Nathalie! Som ledare inspirerar hon med sitt driv och kraft i butiken. Med sitt stora hjärta coachar hon sitt team på Rituals till trygghet, engagemang och positivism vilket smittar av sig på gästerna i butiken.

Årets ledare är en person som motiverar och inspirerar sina medarbetare och visar på ett engagemang som bidrar till ett positivt driv för hela butiken. Med tydligt ledarskap och stort förtroende för sina medarbetare skapas ett engagerat butikslag där medarbetarna trivs.

ICA Maxi

En fantastisk online butik med grym utlämning och känsla för service. Med sin lättnavigerade plattform har ICA Maxi skapat förutsättningar för att ha ett digitalt möte i världsklass!

Årets e-handelsbutik i Norrköping visar på framgångsrik, säker och kundvänlig handel som nyttjar de digitala kanalernas fulla potential. Här visar man på nytänkande och professionalism inom svensk e-handel. Årets e-handlare bedriver försäljning till konsument via nätet och företaget har sitt säte i Norrköping.

Nancy Asmar, Kicks Linden

På ett varmt och personligt sätt engagerar sig Nancy i kunden och blir som en vän du kan lita på. Med flera års erfarenhet överträffar hon gång på gång kundernas önskemål. Nancy är bäst på det hon gör, och hon älskar det. Det märks varje dag.

Årets butikssäljare drivs av att alltid överträffa kundens förväntningar och är ett föredöme i branschen när det gäller personlig service. Kunskap, kvalitetstänk, engagemang och arbetsglädje är också viktiga egenskaper.

To Decay

To Decay är en butik som måste upplevas! Med stor känsla för egenproduktion och design har butiken blivet en färgklick på Norrköpings handelskarta. Affärsidén med att sticka ut i sortimentsfrågor, lokalproducerat och synen på kunden – människan -gör att butiken är en av stadens mest färgsprakande nykomlingar!

Årets nykomling är en tilltalande butik som nyligen etablerat sig i Norrköping och som tillför något nytt på sin marknadsplats. Butiken erbjuder ett nytt koncept eller också ett väletablerat koncept som öppnar i nytt läge.

Colorama

En gång i tiden åkte en ung man över Atlanten, bytte namn och kom hem igen med en passion och en tanke, som blev starten på en framgångsresa genom generationer. En butik i varje stadsdel av Norrköping löste kundkraven på ett unikt sätt.

Med alla stora, fyndiga och smått galna idéer under åren blev företaget än mer en del av staden. Idag är man, tack vare sin historiska grund och sin modiga förvandling, ett företag med ett innehåll för ett helt hem. Charles Weydes bygge då är Colorama nu.

ICA Strömmen

Med sin engagerade och kunniga personal sprids glädje till varje enskild kund. Genom mod, kreativitet och lust har ICA Strömmen utvecklats till ett självklart val för stora kundgrupper. Butikslayouten med inspirerande varupresentationer påvisar ambitionen att ligga i framkant för att möta dagligvaruhandels utmaningar.

Årets matbutik är ett företag där du alltid känner dig välkommen, får en fin personlig service och där ett trevligt bemötande är en självklarhet. I denna fysiska butik är det alltid rent, fräscht, ordning och reda.

ÅSA SVALBERG
Circle K Norrköping Gamla Övägen

För sin ständigt positiva inställning och förmågan att leda eleven på sin utvecklingsresa under sin  APL (Arbetsplatsförlagt lärande). Åsa möter eleven med respekt och är väldigt noga med att kommunicera detta med eleven. Circle K Norrköping Gamla Övägen är ett gott föredöme som APL-plats och har anställt 100% av de elever som gjort APL så här långt. Här finns verkligen ett äkta engagemang.

Let’s Create-priset
Norrköpings kommun fokuserar på utbildning och därmed yrken, yrkesvägar och praktik. För att förstärka just detta delas Let’s Create Norrköping-priset ut. Handel är den bransch som tar emot  många praktikanter årligen och anställer många unga människor. Med detta pris hoppas vi kunna uppmärksamma vikten av en god praktik och uppmuntra andra branscher att följa i samma spår.

Om Handelsgalan

Handeln är en av Norrköpings viktigaste branscher med över 8000 anställda. 

Handelsgalan arrangerades av Norrköping Handel i samarbete med Norrköpings Kommun samt flera partners. Norrköpings Handelsgala är ett årligen återkommande evenemang. Den 10 november 2023 genomförs evenemanget för 12:e gången på Flygeln i Norrköping.

Producent är eventbolaget HAPPY Events.

Arrangör
Partners
Eventpartner